Νέα

Ποια είδη ξύλου να επιλέξω για εξωτερικά κουφώματα;

Ξύλινα κουφώματα accoya της accsys από την interwood

Ξυλεία για εξωτερικά κουφώματα

Η επιλογή του κατάλληλου ξύλου για τα εξωτερικά κουφώματα του σπιτιού σας είναι κρίσιμη για την ανθεκτικότητα, την αισθητική και την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας. Τα κουφώματα πρέπει να είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, να προσφέρουν καλή μόνωση και να έχουν όμορφη εμφάνιση που ταιριάζει με την υπόλοιπη αρχιτεκτονική του σπιτιού. Στην Interwood, προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα ξυλείας υψηλής ποιότητας που είναι ιδανική για εξωτερικά κουφώματα. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα των κυριότερων ειδών ξυλείας που μπορείτε να επιλέξετε για τα κουφώματά σας.

Accoya

Η κορυφαία επιλογή για την κατασκευή εξωτερικών κουφωμάτων
Το Accoya είναι ένα επεξεργασμένο ξύλο Πεύκης που προέρχεται από βιώσιμα δάση και περνά από μια διαδικασία ακετυλίωσης για να αυξηθεί η ανθεκτικότητά του στις διαστασιακές αλλαγές λόγω της έκθεσης των εξωτερικών κουφωμάτων στις κλιματικές συνθήκες (υγρασία, ηλιακή ακτινοβολία).
Αυτή η επεξεργασία καθιστά το Accoya ένα από τα πιο ανθεκτικά ξύλα για εξωτερικές χρήσεις, με εξαιρετική σταθερότητα και αντοχή στις ακραίες καιρικές συνθήκες.
Η ξυλεία ACCOYA είναι η μόνη που έχει εγγύηση 50 ετών για εξωτερική χρήση πάνω από το έδαφος και 25 χρόνια μέσα στο έδαφος ή το γλυκό νερό!

Εξωτερικά κουφώματα Accoya

Επιπλέον, το Accoya έχει εξαιρετική απόδοση στην ενεργειακή μόνωση, καθιστώντας το ιδανικό για κουφώματα. Η ευκολία στην κατεργασία του, ο χρωματισμός του, και το μειωμένο κόστος συντήρησης του το καθιστούν ιδανική επιλογή για δημιουργία εξωτερικών κουφωμάτων.

Meranti

Το Meranti είναι ένα τροπικό ξύλο Το Meranti είναι μια σχετικά μαλακή αλλά σταθερή ξυλεία σκληρού ξύλου με προέλευση την Μαλαισία και Ινδονησία. Το χρώμα του κυμαίνεται από ανοιχτό κόκκινο έως κοκκινωπό – καφέ και είναι ανθεκτικό στη φθορά και την υγρασία. Το Meranti είναι ιδανικό για εξωτερικά κουφώματα που απαιτούν υψηλή αισθητική και μακροχρόνια ανθεκτικότητα. Χρησιμοποιείται είτε ως μασίφ πριστή ξυλεία, είτε σε μορφή σύνθετης τρικολλητής ξυλείας για ενίσχυση της διαστασιακής σταθερότητας, σε διαστάσεις που απαιτούνται για την κατασκευή κουφωμάτων.
Είναι από τα πλέον διαδομένα είδη σκληρής ξυλείας που χρησιμοποιούντα για εξωτερικά κουφώματα.

Πεύκη Σκανδιναβίας – Πεύκη Ρωσίας

Η Πεύκη Σκανδιναβίας και η Πεύκη Ρωσίας, προέρχονται από τα βόρεια δάση της Σκανδιναβίας και την Ρωσία. Αυτό το ξύλο είναι γνωστό για την υψηλή ποιότητά του και την ανθεκτικότητά του στις καιρικές συνθήκες. Η Πεύκη έχει μια καθαρή, ελαφρώς κίτρινη απόχρωση και είναι εύκολη στην κατεργασία, και την βαφή, καθιστώντας την ιδανική για κουφώματα με λεπτομερή σχέδια. Η σχέση ποιότητας –τιμής, η πληθώρα των διατομών και η εύκολη διαθεσιμότητα καθιστούν αυτό το προϊόν μια δημοφιλή λύση. Είναι σημαντική η επιλογή της ποιότητας της Α ύλης καθώς και η καλή ξήρανση ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Niangon

Το Niangon είναι ένα τροπικό ξύλο που προέρχεται προέρχεται από διάφορες περιοχές της Δυτικής Αφρικής και είναι γνωστό για την ανθεκτικότητά του στις καιρικές συνθήκες και τα παράσιτα. Έχει ζεστή και φυσική απόχρωση ανοιχτού ροζ ή κόκκινο προς καφετί και σκουραίνει μετά από έκθεση στον ήλιο, ενώ η υφή του είναι λεία. H ξυλεία αυτή είναι ιδανική για εξωτερικά κουφώματα που απαιτούν υψηλή αισθητική και μακροχρόνια ανθεκτικότητα.

Sipo και Sapelli

Το Sipo και το Sapelli είναι τροπικά ξύλα που προέρχονται από την Αφρική και είναι γνωστά για την υψηλή τους ανθεκτικότητα και την όμορφη εμφάνισή τους. Το Sipo έχει μέτριο βάρος όμορφη εμφάνιση με χρώματα που κυμαίνονται από ομοιόμορφο κόκκινο, ή προς πορφυρό-καφετί ενώ το διαθέτει ευρεία παλέτα χρωμάτων, από ροζ-καφέ μέχρι βαθύ κόκκινο και είναι ένα αρκετά σκληρό και βαρύ ξύλο, παρέχοντας ανθεκτικότητα και αντοχή σε φθορές και χτυπήματα. Αυτά τα ξύλα είναι ιδανικά για εξωτερικά κουφώματα που απαιτούν ανθεκτικότητα και πολυτελή εμφάνιση.

Iroko

Το Iroko είναι ένα τροπικό ξύλο με προέλευση την Αφρική εξαιρετικά σκληρό και ανθεκτικό σε προσβολές από βιολογικούς παράγοντες (έντομα, μύκητες), καθώς και τις εξωτερικές συνθήκες όπως υγρασία και ηλιακή ακτινοβολία. Είναι γνωστό για την όμορφη εμφάνισή του καθώς έχει μια ελκυστική, χρυσοκαφέ απόχρωση και είναι ανθεκτικό στη φθορά και την υγρασία. Το Iroko είναι ιδανικό για εξωτερικά κουφώματα που απαιτούν υψηλή αισθητική και μακροχρόνια ανθεκτικότητα.

Δρυς Αμερικής – Δρύς ευρώπης

Η δρυς είναι ένα από τα πιο σκληρά, ανθεκτικά και πολυτελή ξύλα που μπορείτε να επιλέξετε για τη κατασκευή κουφωμάτων. Είναι γνωστή για την υψηλή της ανθεκτικότητα στη φθορά και τις καιρικές συνθήκες, καθώς και για την εξαιρετική της αισθητική. Η δρυς έχει χρώμα λευκό προς ανοικτό καφέ έως και ρόζ ανάλογα με το είδος και με την διαλογή ποιότητας. Επιπλέον, προσφέρει όπως όλα τα ξύλα εξαιρετική μόνωση και είναι ιδανική για ενεργειακά αποδοτικά κουφώματα.
Η Δρύς είναι ιδανική για εξωτερικά κουφώματα που απαιτούν ανθεκτικότητα και πολυτελή εμφάνιση.

Λάρικα

Η λάρικα είναι ένα σκληρό αλλά παράλληλα εύκαμπτο ξύλο που προέρχεται από τη Σιβηρία και είναι γνωστό για την υψηλή του ανθεκτικότητα στη φθορά, την ηλιακή ακτινοβολία και την υγρασία καθώς είναι αδιάβροχο. Η ξυλεία αυτή είναι ιδανική για κουφώματα που εκτίθενται σε ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς προσφέρει εξαιρετική αντοχή στη σήψη ενώ οι διαστάσεις του που παραμένουν σχετικά σταθερές ακόμα και υπό ακραίες θερμοκρασίες.

Καστανιά

Η καστανιά είναι ένα ανθεκτικό και σκληρό ξύλο που χρησιμοποιείται ευρέως για εξωτερικά κουφώματα λόγω της φυσικής της αντοχής στη σήψη και τα παράσιτα. Το ξύλο αυτό έχει μια όμορφη, φυσική εμφάνιση με ζεστές, καφέ αποχρώσεις και έντονα νερά. Η καστανιά προσφέρει επίσης καλή μόνωση και είναι ιδανική για περιοχές με υγρό κλίμα.

Pitch Pine Αμερικής

Το Pitch Pine Αμερικής είναι γνωστό για την ανθεκτικότητά του και την πυκνότητά του, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για εξωτερικά κουφώματα. Αυτό το ξύλο έχει μια χαρακτηριστική εμφάνιση με χαρακτηριστικά φαρδιά νερά, όμορφη σχεδίαση και ελάχιστους ρόζους. Το Pitch Pine είναι επίσης ανθεκτικό στη φθορά και τις καιρικές συνθήκες ενώ παράλληλα εύκολο στην επεξεργασία, καθιστώντας το μια αξιόπιστη επιλογή για μακροχρόνια χρήση.

Κόντρα Πλακέ Σημύδα και Okoume

Τα κόντρα πλακέ σημύδας και okoume είναι ιδανικές επιλογές για εξωτερικά κουφώματα λόγω της ανθεκτικότητάς τους και της σταθερότητάς τους στις διαστάσεις. Το κόντρα πλακέ σημύδας έχει Η επιφάνεια του είναι ανοιχτόχρωμη υπόλευκη έως ανοικτό μπεζ, με ομοιόμορφο σχετικά χρώμα χωρίς μεγάλες οπτικές αντιθέσεις από τα νερά που δημιουργούνται. Η σημύδα είναι γνωστή για την ανθεκτικότητα της στη φθορά και την υγρασία. Το κόντρα πλακέ Okoume έχει απόχρωση ροζ έως ανοικτή καφέ ενώ χαρακτηρίζεται από την απουσία ρόζων. Επίσης παρέχει εξαιρετική μηχανικά αντοχή, σταθερότητα και αντίσταση στην κάμψη, και αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα πλέον δημοφιλή είδη κόντρα πλακέ στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη. Αυτά τα κόντρα πλακέ είναι ιδανικά για κουφώματα που απαιτούν υψηλή ανθεκτικότητα και σταθερότητα.

Η επιλογή του κατάλληλου ξύλου για τα κουφώματά σας είναι σημαντική για την ανθεκτικότητα, την αισθητική και την ενεργειακή απόδοση κάθε κτηρίου. Στην Interwood, προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα ξυλείας υψηλής ποιότητας, όπως Accoya, Πεύκη Σκανδιναβίας , Meranti, Niangon, Iroko, Δρύς Αμερικής, Pitch Pine, Κόντρα Πλακέ, Σημύδας και Okoume κ.α.